Ingrediente

  • Carne de vită – 700 gr.
  • 4 feluri diferite de delicatese din carne „Meat House”, cu masa totală 1 kg.
    • Servelat “PASTORAL”
    • Parizer “DOKTORSKAIA”
    • Ceafă de porc “TRADIŢIONALĂ”
    • Şuncă “BOIEREASCĂ”
  • Ceapă- 150 gr.
  • Castraveţi muraţi sau marinaţi – 200gr
  • Pasta de tomate – 5 linguri de masă
  • Piper negru
  • Frunză de dafin – 3-4 foi
  • Ulei de floarea soarelui
  • Lămîie
  • Verdeaţă
  • Măsline

Modalitatea de preparare
Cantitatea de ingrediente este indicată pentru o cratiţă de patru litri. Carnea de vită se fierbe 1,5 ore (la foc mediu, sub capac, spuma se elimină). După aceasta, carnea fiartă se raceşte, se taie în bucăţi nu prea mari. Ceapa se taie mărunt. Castraveţii se taie cubuleţe sau feliuţe. Delicatesele din carne se taie cubuleţe sau feliuţe, se prăjesc în ulei de floarea soarelui. Ceapa se prăjeşte în ulei de floarea soarelui. Se adaugă castraveţii, se prajesc 2-3 minute . Se adaugă pasta de tomate, se înăbuşă 5-7 minute la foc mic.
Dacă pasta de tomate este prea densă, se adaugă puţină apă. În bulionul clocotind se adaugă delicatesele din carne, după care se adaugă carnea de vită. Se fierbe 5-7 minute, după care se adaugă ceapa prăjită şi castraveţii prăjiţi. Se adaugă 0,5 pahare de moare de castraveţi sau moare de măsline. Totul se mai fierbe 5-7 minute. După care se adaugă frunza de dafin, piperul şi verdeaţa. Dacă este necesar, se adaugă sare. Se lasă sub capac pentru 15-20 minute, după care se scoate frunza de dafin.
Se toarnă în farfurii, adaugîndu-se în fiecare cîte o felie de lămîie şi cîteva măsline.

Poftă mare!