Pui în suc de struguri

Ingrediente:

·         2 pui,

·         ½ pahar suc de struguri,

·         2 linguri vin,

·         4 linguri unt sau margarina,

·         3-4 dovlecei sau 4-5 cartofi,

·         2-3 mere marinate,

·         1 lingură smîntînă,

·         sare,

·         piper negru măcinat,

·         verdeaţă.

Mod de preparare:

Puii se taie în 4 părţi fiecare, se presară cu sare şi piper, se stropesc cu vin, se ung cu smîntînă şi se lasă pe 20-30 minute. Apoi se rumenesc, se adaugă suc de struguri (albi), se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor pentru 20-25 minute. Periodic carnea se udă cu sosul care se formează în procesul înăbuşirii. Dacă sucul e dulce se adaugă puţină zeamă de lămîie. Sosul de la prăjire se scurge şi se strecoară. În tigaia în care s-au prăjit puii se toarnă 3-4 linguri de bulion, se amestecă cu sos, se adaugă sare şi piper după gust şi se dă în clocot.

Puii se servesc cu cartofi sau dovlecei prăjiţi, se stropesc cu sos şi se garnisesc cu verdeaţă și bobițe de rodie.