Pizza turcească sau Lahmadjun

Ingrediente pentru aluat
– 260g făină
– 2 lingurițe drojdie uscată
– 2 lingurițe sare
– 2 lingurițe zahar
– 250ml apă călduță

Le amestecăm toate, frămîntăm un aluat elastic, pînă nu se mai lipește de mîini și e bine legat, apoi formăm o bilă, pe care o mutăm într-un bol curat, uns cu puțin ulei, îl acoperim cu un prosop curat și îl lăsăm să dospească timp de o oră, timp în care noi pregătim amestecul pentru carne tocată.

Ingrediente pentru amestecul de carne tocată:
– 200g carne tocată de vită
– o ceapă mare dată pe răzătoare
– 2 roșii mari, date pe răzătoare
– o legătură de pătrunjel verde, tocat mărunt
– 3 căței de usturoi dați pe răzătoare
– 2 ardei iuți tocați mărunt
– 2 lingurițe pastă de tomate
– 2 lingurițe pastă de ardei
– 2 lingurițe fulgi de ardei
– 1 linguriță sare
– 1 linguriță piper                                                                                                                                                                                                                              –mirodenii după gust
– 100ml apa                                                                                                                                                                                                                                        –lămîie pentru servit

 

Le amestecăm bine, bine toate ingredientele și lăsăm amestecul cel puțin o oră la frigider înainte de a-l folosi. După ce aluatul a dospit timp de o oră, îl împărțim în părți egale, din care modelăm cîteva bile, pe care le întindem pe masă pudrată cu făină, în cercuri de cca 15-20cm diametru și foarte subțiri. Pregătim o tigaie pe care o încingem bine. Pe fiecare disc de aluat punem 2-3 linguri din amestecul de carne tocată și le întindem foarte bine. Prăjim lahmacun 2-3 minute în tigaie pe plită încinsă, fără adaos de ulei, pînă e rumenit pe margini și carnea e făcută. Pe măsură ce le coacem, le acoperim cu folie, dar asta numai dacă dorim să se înmoaie plăcintele, ca să le putem rula. Dacă dorim să fie foarte crocante, le scoatem pe farfurii individuale.