Piept de porc la grătar

Ingrediente:

·         1 kg piept de porc,

·         2 linguri ulei,

·         3 linguri vin alb sec,

·         1-2 cepe,

·         sare,

·         piper negru boabe,

·         foi de dafin,

·         1 mănunchi verdeaţă,

·         4-5 linguri mujdei

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi cu oase (cîte 1-2 bucăţi la porţie), se presară cu sare, cu ceapă tăiată mărunt, se stropeşte cu vin şi cu ulei, se adaugă piper boabe măcinat măşcat, 2-3 foi de dafin, crenguţe de verdeaţă, se amestecă, se presează şi se marinează la rece 4-6 ore. După aceasta mirodeniile se înlătură. Carnea se prăjeşte la grătar pînă este gata.

Cînd se serveşte se toarnă mujdeiul peste carne.