Mușchi de porc la cuptor cu rozmarin şi usturoi

 

Ingrediente

0,5  kg mușchi de porc
4 căţei de usturoi, pisaţi
2 linguri rozmarin proaspăt, tocat
1 lingură ulei de măsline
Sare
1 linguriţă coajă răzuită de lămâie
Piper

 

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Într-un castron  amesteci usturoiul, rozmarinul, uleiul de măsline, sarea, coaja de lămâie şi piperul. Ungi şi împrăştii în mod egal tot amestecul pe întreaga suprafaţă a cărnii şi pui cărnița într-o tavă. Laşi la foc iute pentru a se rumeni, timp de 30 de minute. Apoi, dai focul mai încet şi laşi la copt încă o oră, ca să se pătrundă bine. Scoţi, laşi să se răcească 10 minute pe un fund de lemn şi apoi tai felii şi serveşti. Poftă bună!