Iepure de casă în sos de vin cu piept de porc afumat

Ingrediente:

·         1 iepure de vreo 1,5 kg,

·         100 g piept afumat de porc,

·         1 ceapă,

·         1 căţel de usturoi,

·         1 pahar bulion de pui,

·         2 linguri unt,

·         1 lingură făină de grîu,

·         200 g vin alb sec,

·         2 gălbenuşuri de ou,

·         ¾ pahar frişca,

·         sare,

·         boia de ardei alb.

Mod de preparare:

Măruntaiele se scot, lăbuţele se taie pînă la prima încheietură. Iepurele se taie bucăţi, ceapa şi carnea de porc se taie cuburi, usturoiul se pisează cu sare. Carnea de iepure se rumeneşte în ceaun, se adaugă ceapa şi carnea afumată şi se prăjesc împreună, amestecîndu-se permanent. Apoi se adaugă făina diluată cu bulion, usturoiul pisat, sarea şi ardeiul şi se înăbuşă cu capac 1 oră. Apoi iepurele se scoate şi se pune la cald. Gălbenuşurile se bat cu frişcă şi 4-5 linguri de suc în care s-a pregătit carnea. Ceaunul se ia de pe foc şi se adaugă gălbenuşurile bătute cu frişca.

Iepurele se serveşte cu sos.