Friptură de ficat cu ciuperci

 

Ingrediente:

  • 500 g ficat de vită,
  • 4 cepe,
  • 6-8 cartofi,
  • 5-6 ciuperci,
  • 1 pahar mazăre verde,
  • 2 roşii,
  • 3 linguri untură de porc,
  • 2-3 linguri bulion de carne,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • ½ lămîie,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • pătrunjel verde,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Ficatul se taie cuburi şi se prăjeşte uşor. Se adaugă ceapa şi ciupercile tăiate mărunt, se prăjesc toate împreună. În ceaun se pune ficatul prăjit cu ceapă şi ciuperci, cartofii tăiaţi cuburi şi prăjiţi şi mazărea. Se adaugă sare şi piper şi se înăbuşă, înainte de a se lua de pe foc, se adaugă foi de dafin, usturoi pisat şi verdeaţă tăiată.

Se garniseşte cu pătrunjel verde, felii de roşii şi lămîie.