Ficat de vită, fiert înăbuşit în sos de smîntînă

 

Ingrediente:

•    500 g de ficat de vită, 
•    80 g de slănină afumată, 
•    1 rădăcină de morcov, 
•    1 ceapă, 
•    ½ rădăcină de pătrunjel, 
•    2 linguri de grăsime de porc, 
•    2 pahare de sos de smîntînă, 
•    sare, 
•    piper negru măcinat, 
•    frunze verzi de salată.

Mod de preparare:

Faceţi în ficat incizii cu ajutorul unui cuţit şi introduceţi slănină afumată tăiată pai apoi tăiaţi ficatul bucăţi. Presăraţi cu sare, piper şi prăjiţi pînă se formează o coajă rumenă. Morcovul, rădăcina de pătrunjel, ceapa tăiaţi-o pai şi prăjiţi-le un pic. Puneţi ficatul în caserolă, adăugaţi legumele prăjite, adăugaţi sos de smîntînă şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit.