Ciorbă cu carne de oaie

Ingrediente:

•    1-1,2 kg carne de oaie, 
•    0,5 pahar de ulei de vegetal, 
•    2 cepe, 
•    1 morcov, 
•    1 ardei dulce, 
•    1 ardei iute, 
•    0,5 de pahar de crupe de grîu măcinate mășcat (arnăut), 
•    6-8 roşii marinate, 
•    2 pahare de marinată de la roşii, 
•    sare, 
•    piper negru măcinat, 
•    foi de dafin, 
•    6 pahare de apă.

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea de oaie bucăţi, morcovul şi ardeiul curăţaţi-l şi spălaţi-l, tăiaţi-l cubuleţe. Scoateţi pieliţa roşiilor marinate, daţi-le prin răzătoare şi mărunţiţi-le în blender. Curăţaţi usturoiul. Alegeţi crupele şi spălaţi-le cu apă rece. Adăugaţi într-un ceaun o parte din ulei şi încingeți-l pînă iese fum. Prăjiţi repede carnea pînă se formează o cojiţă aurie. În altă tigaie puneţi legumele şi prăjiţi-le pe tigaie cu ulei vegetal. Adăugaţi în carnea prăjită usturoiul mărunţit, mai lăsaţi să se prăjească 1-2 minute şi turnaţi 6 pahare de apă, fierbeți pînă e gata la foc domol. Cu 15-20 minute pînă la sfîrşitul fierberii turnaţi crupele alese şi spălate şi lăsaţi să fiarbă pînă sînt gata crupele şi carnea. Adăugaţi legumele, roşiile tocate, marinata strecurată şi mai fierbeţi 3-5 minute.