Castraveţi umpluţi cu carne de găină

Ingrediente:

•    4 castraveţi mari,
•    2 linguri de maioneză,
•    4-5 măsline fără sîmburi.
 
Pentru umplutură:
•    100 g de file de carne de găină fiartă,
•    ½ de tulpină de praz (partea albă), 
•    2 linguri de ulei, 
•    3 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat, 
•    1 lingură de verdeaţă tocată.  
 
Mod de preparare:

Castraveţii pregătiţi în prealabil, se taie în jumătate, se înlătură pulpa şi seminţele, astfel încît, să obţineţi nişte bărcuţe. Săraţi, puneţi umplutura. Înainte de a se servi ornaţi cu maioneză şi măsline.
 
Prepararea umpluturii: Treceţi carnea prin tocătorul de carne sau tăiaţi-o pai. Adăugaţi prazul tăiat, sarea, ardeiul şi căliţi totul la foc încet timp de 10-15 minute. Înainte să închideţi focul, puneţi usturoiul pisat şi verdeaţa tocată.